top of page

Moederdag

Mijn man deed het. Hij negeerde Moederdag. Een paar jaar geleden, ik was zwanger van Julia, was daar het ontbijt. Maar gewoon een normaal zondags ontbijt zoals we dat iedere week doen. En ja, ik heb wel gezegd dat ik dat soort dagen niet superbelangrijk vind, maar toch zou ik het zo fijn vinden. En ik kreeg niks! Daarom, lieve partners, ga ik jullie uitleggen waarom je juist altijd een Moederdagcadeau moet regelen. En daarmee bedoel ik dus niet de Nespresso of stofzuiger die aan vervanging toe is.


Het gaat om de waardering voor wat ze allemaal doet. Want ze doet veel! Je zou het eens moeten proberen, ik denk dat je er gek van wordt (spoiler: wordt zij ook vaak!). Altijd is ze met de kinderen bezig, zelfs als ze uitgaat dan is het nóg denken of ze wel slapen en of opa en oma hebben gedacht aan het tanden poetsen en het verhaaltje. In de juiste volgorde. En is het niet vaak zo dat zij de uitjes bedenkt, of haar eigen carriere opzij zet om voor ze te zorgen. En met alle liefde hoor, want ze wil ze niet eens missen!


Hoewel het fantastisch kan zijn om zwanger te zijn, is het ook wel zwaar. En voor een hoop vrouwen extra zwaar door bijvoorbeeld complicaties, lichamelijk én geestelijk. Want jij vind het misschien irritant dat ze zo chagrijnig is, zij voelt zich ook niet bepaald lekker in haar vel als ze zo tekeer gaat. Ik kan uit ervaring vertellen dat hormonen niet grappig zijn. De eerste zwangerschap was 1 grote roze wolk en bij de 2e was dat een hele zwarte wolk. Niet omdat daar een aanleiding voor was, maar gewoon omdat hormonen zo kunnen rollen als ze dat willen. Dus til je vrouw nóg iets hoger op die roze wolk of steun haar bij die donkere buien door even dat extraatje te regelen.


Wat doet ze veel! Ze werkt vaak nog een paar dagen in de week, sommige vrouwen hebben zelfs nog een baan van 4 dagen. Dan heeft ze de dagen "vrij" waarin ze regelt dat de was wordt gedaan, het huis schoon is, uitjes en speeldates geregeld worden. En dat alles tijdens het zorgen (spelen-knutselen-verschonen-wandelen-en oh vergeet dat fruithapje niet-en we kunnen weer verschonen) voor de kinderen. En aan het einde van de dag staat ze haar best te doen op een gezonde maaltijd die iedereen lust. Maar bovenal dat, doet ze ook haar best om nog een partner voor jou te zijn. En ze is best moe 's avonds kan ik je verklappen, dus namens haar zeg ik sorry als dat niet altijd lukt. She's trying. Echt. En hoe ouder de kinderen worden, hoe meer ze weer van jou wordt.


Bovenal is ze de vrouw waar je verliefd op werd, de vrouw waarvan je vreselijk veel houdt. De vrouw die je kind(eren) heeft gebaard. De vrouw waar je nog steeds kriebels van krijgt. Moederdag is ook zeker een mooie dag om er eens samen tussen uit te gaan. En nu lukt dat misschien niet, maar later zeker. Een etentje, saunabezoek, weekendje weg. Om weer even te genieten van je schatje (ja en oké om haar ook die rust te geven ;)). Want is het niet jullie liefde die overal voor heeft gezorgd? Doordat jullie verliefd werden kregen jullie die prachtige kinderen, wat jullie altijd zal verbinden. Laat haar zien hoeveel je van haar houdt, hoeveel je haar waardeert, hoe mooi je haar vindt (nog steeds na al die jaren, zwangeschap(pen)), hoe graag je bij haar bent, hoe fijn je het vindt om haar te knuffelen. Kies een cadeau wat ze echt mooi vindt, waar ze echt blij van wordt. Wat ook echt voor haar is, dus geen stofzuiger of koffiezetapparaat. En je mag heus wel meegenieten, maar het is haar cadeau. Het hoeft niet duur te zijn, het moet wel origineel zijn. Ja de good old Rituals is altijd goed, klopt, maar denk out-of-the-box.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page