top of page

Help! Wat draag ik tijdens mijn fotoshoot?

Het kan als een onmogelijke opgave voelen om je gezin mooi te kleden voor een fotoshoot. Maar gelukkig kan ik helpen met een hele trukendoos met oplossingen. Van mijn eigen net iets specialere jurken en kinderkleding in de client closet tot meekijken via foto's op de app.

Welke sfeer wil je in je foto's?

Allereerst vind ik het altijd heel belangrijk om goed na te denken over de sfeer die je in je foto's wilt. En enk je aan no nonsense eigen kleding want zo zijn we nou eenmaal? Of denk je lekker out of the box en ga je voor een fantastische bohemian jurk waarin je je op en top vrouw voelt? Ik maak persoonlijk altijd een klein vreugdedansje als een mama voor een van de leenjurken gaat, net even die extra touch die zorgt dat een prachtige vrouw zich prachtig voelt; precies zoals ze verdient te voelen. Geen idee wat ik bedoel met 'sfeer'? Lees dan mijn blog 'Hoe bepaal ik sfeer in mijn foto's' .


Eigen kleding of leenjurken

Ook met eigen kleding kun je natuurlijk een heel mooi geheel samenstellen. Van vroeger kennen we natuurlijk de aloude spijkerbroeken-met-witte-shirts-fotoshoots wel. Die zijn niet echt aan mij besteedt, want je hebt een wit vlak, een blauw vlak en je ziet niet meer van wie welk lichaam is. De aandacht gaat naar de kleding in plaats van de individuen. En dat is natuurlijk net niet wat je wilt, je wil juist de herinnering aan de personen vastleggen. Dat lukt het mooist als je de aandacht naar de mensen zelf laat gaan en dat doe je dus door de juiste kleding.


1. Zorg ervoor dat kleding niet afleidt

De allereerste tips zijn: vermijd prints, teksten of hele drukke motieven op kleding (sorry lieve kleine boys met jullie stoere kleding). Prints en teksten leiden enorm af van de gezichten, je gaat namelijk automatisch lezen wat er staat of je probeert het te ontcijferen. Zo zijn we nou eenmaal geprogrammeerd om te doen. Een prachtige bloemetjesjurk kan heel erg mooi zijn, of een kanten motiefje. Dan kan het juist iets toevoegen.


2. Inkoppertje nummer 2: felle neonkleuren zijn ook een no-go.

Door felle kleuren leidt de kleding net als drukke teksten en prints af van de persoon. Bovendien past het niet in menig interieur tegenwoordig, dus zul je de foto's dan nog wel ophangen in de woonkamer?


3. Groen en blauw maakt grauw

Bij mannen ligt het vaakst wel iets groens of blauws in de kast, maar die zijn wel tricky. Vooral de lichtere tinten groen of blauw, die zorgen er voor dat de kleur van de huid ook iets meekleurt waardoor je gezicht een grauwe huidskleur krijgt. Als je een felgroen shirt aan hebt dan wordt je gezicht dus ook iets groener, iets fletser. Nou krijg ik soms wel eens de vraag of ik de foto's iets koeler kan maken, je ziet in mijn foto's soms een koelere en soms een warmere sfeer. Dat heeft voor 80% te maken met kleding. Dan is het juist wel mooi om iets (donker)blauws aan te doen. Groen nog steeds liever niet, want als ik in de natuur fotografeer, tja dan heb je dezelfde kleur aan als de boom naast je.


4. Warme natuurlijke aardetinten

Genoeg over afraden. Wat raad ik wel aan? Mooie warme en natuurlijke kleuren. Die zorgen er voor dat je een prachtige huid krijgt en je een mooi rustig beeld krijgt. Denk aan beige, zandkleurig, grijs kan ook. Okergeel kan heel erg mooi zijn (extra speciaal tijdens het gouden uurtje, want de ultieme glow). En roestbruin of bordeaux is heel mooi, poederroze of oudroze.


5. Zelf bedenken of uit handen geven

Ik snap dat je stress kan krijgen van het bedenken wat jullie allemaal aan doen. Daarvoor heb ik dé oplossing. Prachtige leenjurken, van glitter tot boho, bijpassende jurkjes voor je dochter(s) en zelfs voor jee man en zoon heb ik mooie (boven)kleding. Dat mag je natuurlijk zelf uitzoeken, maar het lijkt mij het allerleukst als je mij alles bij elkaar laat zoeken! Jij geen stress en je weet ook nog eens zeker dat het perfect matcht met elkaar.


Ik help je uitgebreid als je een shoot hebt geboekt. Wil je je eigen kleding aan? Dan mag je me foto's appen van je hele kledingkast en die van je man en kids. Gebruik maken van plaids, dekentjes of een prachtige hoed?


Heb je vragen? Laat het me weten!


Liefs Diana

33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page